tisdag 29 april 2008

Nyamko Sabuni vill ge invandrare som klarat SFI 12,000 kr


Nyamko Sabuni (fp), Sveriges Integrationsminister, som själv är invandrare från Burundi i Afrika vill nu ge alla invandrare som klarat SFI (svenska för invandrare) med godkänt betyg 12,000 skattefria kronor. Jag som personligen tyckte att Nyamko gjorde ett ganska bra jobb som integrationsminister har nu utan tvekan blivit besviken.
Hon är bland annat för ett förbud mot religösa friskolor samt att invandrare måste klara av svenska språket för att bli svenska medborgare. Hon vill dessutom göra reglerna tuffare när det gäller anhörighetsinvandring så att invandrarnas anhöriga endast kan komma till Sverige om dom eller deras släktingar i Sverige kan försörja dem. Dessa ideér tycker jag givetvis är riktigt bra, men med hennes senaste förslag blir jag djupt besviken.
Om förslaget om att ge vissa invandrare 12,000 kronor skattefritt skulle gå igenom skulle det innebära att tusentals invandrare får pengar bara för att ha gjort deras plikt som invandrare. Det diskriminerar utan tvekan den svenska delen av befolkningen kraftigt och ger dessutom invandrarna ännu mer pengar som de inte förtjänar. Att få godkänt i SFI är inte bara invandrarnas plikt, det är också något de borde klara för att komma in på arbetsmarknaden och över huvudtaget komma in i det svenska samhället. Detta borde vara en tillräcklig bonus och vi skattebetalare ska inte behöva högre skatter eller sämre service för att några invandrare som inte bidragit till vårt samhälle ska få ännu mer statliga bidrag.

Inga kommentarer: