tisdag 29 juli 2008

Amerikansk soldat väntar avrättning


Som en stark motståndare av dödstraffet och som en stolt medlem i Amnesty International blev jag ledsen när jag nyligen läste en artikel på Dagens Nyheter där den amerikanske Presidenten George Bush skrivit på avrättningen av Menige Ronald A Gray som dömts för två mord, ett mordförsök och tre våldtäkter. Givetvis är det han gjort något hemskt, och man kan tycka att han förtjänar att dö, dock kan man undra om det då är rätt av staten att döda. Jag hoppas att folk nu säger ifrån. Inte bara för att denna man skall avrättas men också för att rädda livet på de tusentals människor i världen som faktiskt sitter o inväntar döden genom en statlig avrättning. Stöd Amnesty International ekonomiskt, protestera mot detta på forum eller gå med i människorättsorganisationer.

För alla Sverigedemokrater hoppas jag att ni nu jobbar emot detta för att visa våra medmänniskor vad vi står för. En trygg och rättvis miljö som utan undantag stödjer de mänskliga rättigheterna.

6 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

Är det verkligen så att dödsstraffet strider mot de mänskliga rättigheterna?

Personligen är jag emot dödsstraffet, men det bär mig emot att stödja vänsterextrema organisationer som Amnesty faktiskt är. De lobbar inte endast för ett avskaffande av dödsstraffet utan massinvandring och andra saker som jag inte stöder.

vinterbadaren sa...

Och vart tog dom mördades och våldtagnas "mänskliga rättigheter" vägen då?? Helt rätt att avliva kräket som i och med sina illdåd förverkat samtliga sina egna "mänskliga rättigheter".Kan bara hoppas att bevisningen är vattentät!

feminix sa...

Hej, marwie! Har du sett den utmärkta artikeln av Hege Storhaug, som jag skriver om här: http://feminix.wordpress.com/?

feminix sa...

Hej Markus! Denna video är det första exemplet, som jag sett, på hur muslimer resonerar och planerar omkring problemet Europa. Tänk vad bra om det fanns en svensk utskriven översättning!
Mvh
Monica Bodling, vi ses!

Anonym sa...

Jag tror inte jag hade kunnat vara med i ett parti som ville införa dödsstraffet i Sverige.

Man kan iofs även ifrågasätta om det är rätt att döda ens den värste seriemördare, men det primära skälet för min del att vara emot dödsstraffet är att det aldrig har fungerat 100%igt någonstans. Även oskyldiga avrättas. Dödsstraffet är som bekant oåterkalleligt och ev. fel kan inte rättas i efterhand. Men fel begås. De juridiska systemen består alltid av en mänsklig faktor.

En modern kriminalpolitik ska primärt skydda medborgarna och ge brottsoffer upprättelse. Dödsstraffet är då kontraproduktivt.

Ps. En intressant reflektion:
Svensk vänster omhuldar nu den dödsstraffsförespråkande presidentkandidaten Barack Obama, samtidigt som de kräker ut sin galla över de dödsstraffsförkastande Sverigedemokraterna. Den "logiken" borde de ställas till svars för när vi tar debatten med dem.

Ps2. Du får gärna ändra min gamla blogglänk (Patrik i Politiken) till min nya (Mittenradikalen, adress patrikohlsson.wordpress.com)

Anonym sa...

Anhöriginv 65+ och ogift
4421 kr/mån och bostadsstöd högst 6200 kr/mån= totalt 10621 (gifta 3704)

10:e barn föddes förra året av en mamma från tex Irak, Iran och Thailand (medelutvecklade, land utanför Europa)
Utrikesfödda 2,21 (1,82 svenskfödda)

http://dagestanmetoden.blogspot.com/