torsdag 29 maj 2008

Rättsväsendet i SverigeDet de allra flesta svenskar idag håller med om att Sveriges rättsväsendepolitik har halkat ur totalt. När brutala mördare endast får sex år i fängelse kan man ju undra varför det är på detta viset. Varför har Sverige så lindriga straff (oj, fel, det heter visst vård nu för tiden)?
En anledning kan ju vara att ingen märker av om staten drar ner på rättsväsendet. Kanske man borde tänka mer på vad som verkligen är bra för folket och mindre på vad som inte syns i den offentliga debatten. Eventuellt kanske man skulle lyfta fram vad en politik som ger mer resurser till rättsväsendet ger för positiva effekter och visa dagens riksdagspolitikers svek mot det svenska folkets trygghet.
Precis som Jimmie Åkesson har sagt, så tror jag att många av dem som lade sin röst på alliansen i förra valet fatiskt väntade sig ett bättre rättssystem med hårdare straff och nolltolerans mot brottsligheten. Ska de svenska fängelserna verkligen vara lyxhotell? Ska våldtäcktsmän och mördare få sitta av sitt straff så som tonåringar väntar av tiden i högskolan och gymnasiet?
Tror inte det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra artikel, håller helt med dig. Att få sitta i fängelse ska ju inte precis vara en positiv upplevelse..