måndag 16 juni 2008

FRA lagen


FRA lagen är nu en mycket het fråga inom både politiken och media. Det heter att den som inte har något att dölja inte behöver oroa sig eller att denne inte borde ha något emot denna lag. Om ja-sidan för FRA lagen skulle vinna övermorgon (onsdag) skulle detta innebära att alla dina privata telefonsamtal eller e-post meddelanden inte längre är privata. Överstatligheten skulle då kunna läsa eller lyssna på det du skrivit till din mamma, pappa, flickvän eller någon annan som du vill skriva till privat. Skicka gärna ett brev till riksdagsledamöterna för att stoppa detta. Allt som behövs nu för att stoppa lagen är fyra borgerliga politiker som säger nej.

Tycker du att det är rätt att lagen tillåter staten att spionera på dig? Är det rätt att inget längre skall bevaras privat? Det är vi som bör säga vad vi anser är privat eller inte av det vi skriver eller säger till någon.

Kolla gärna på youtube filmen ”Döda politiska karriärers sällskap”.

2 kommentarer:

Ingvar V sa...

Hej marwie!

Jag tycker att du och många andra yngre personer ser spöken och målar upp fan på väggen alldeles i onödan. Fan själv är ju terroristiska organisationer, som ganska troligt bygger baser i Sverige. Vågar vi tro att fruktansvärda terroristbrott som 11 september -01 och många andra bara upphör lite plötsligt i vår del av världen?

Om FRA kan göra något för att spana in latenta terrorister, så är jag helt med på alla de spaningssätt de kan uppbringa. Jag antar att minst 99,999 procent av vad de avlyssnar slängs i skräpkorgen.
Vad vi vanliga medborgare skriver och säger skiter FRA högaktningsfullt i. Kanske några enstaka mail eller andra samtal leder till att ett tänkt terroristattentat inte blir satt i verket. DET är viktigt!

Mvh / Ingvar V

Anonym sa...

Tydligen finns det 10 stycken islamistiska terroristgrupper bara i Sverige, enligt Säpo..