torsdag 26 mars 2009

Kräver ny lag


Ännu en gång går det att läsa i tidningen om stenkastning mot räddningstjänst i Rosengård, Malmö. Vart är detta land på väg kan man då undra sig. När brandmän som jobbar för att hjälpa invånarna när de behöver hjälp blir bemötta med flaskor, stenar och andra farliga föremål borde politikerna inse att något har gått snett.

Det invandrartäta Rosengård hade förra veckan minst en brand per vardag och det är inte sällan de bemöts med stenar eller andra föremål. Sedan ett år tillbaka har brandmän inte åkt in i Rosengård utan poliseskort. Sjukt? Ja, det verkar alla tycka... utomlands. Dock inte här i Sverige, då är det bara brandmän och poliser verksamma i området som tycker... och så givetvis Sverigedemokraterna. Tycker Socialdemokraternas stolta Ilmar Reepalu att det fungerar bra där nere? Tydligen. Inte ser man något annat parti (förutom sd) kritisera orsakerna till detta problem heller. Är det dags kanske?

Nu kräver därför brandmänen i Malmö att regeringen skapar en ny lag, nämligen "störande av räddningsinsats". Det borde vara självklart att dessa anarkister får sina straff och med denna lag kanske något händer även om de tydligen inte åtalas för verken vandalism eller Försök till våld mot tjänsteman (inte en enda har åkt dit enligt en brandman från Malmö).

Inga kommentarer: