torsdag 9 april 2009

Debatt om inflationen mot SverigedemokraternaNu börjar det kanske bli lite tjatigt om denna infiltration, men det finns tre youtube klipp från debatten om detta som sändes i tisdags som jag verkligen rekommenderar. Vad har egentligen Kaliber att komma med? Ni kan se dem här:
Klipp 1
Klipp 2
Klipp 3

Polisen, som ska skydda oss medborgare får inte tjuvlyssna på vad medborgarna (eller politikerna) har att säga utan brottsmisstanke, får då journalister göra det? Om man lyssnar på Kalibers representanter lär svaret antagligen vara ja. Leker Sveriges radio polis? Tydligen.

Förövrigt gör Björn Söder och Jimmie Åkesson ett mycket bra jobb och jag beundrar dem verkligen för deras ork att svara på journalisters och politiska motståndares vaga argument.

3 kommentarer:

itsweden sa...

Kaliber måste vara ett av de sämsta programmen som har sänts på länge. Strax efter att Jan Guillou har levat tillsammans med Jimmie Åkesson under en längre tid och, enligt han själv, lärt sig allt om sverigedemokraterna, så släpper kaliber sitt ”avslöjande” som bekräftar vad Guillou redan har sagt om Sd, att dom inte är rasister. Med den skillnaden att Guillou inte är lika desperat ute efter att behaga sin arbetsgivare utan han vill återge sanningen (enligt vad han själv sa). Därför har inte Guillou varit lika desperat med att vinkla interna samtal. Kaliber däremot begränsas inte av sanningen.

Ultima Thule döms sedan ut av producenten som vitmakt musik, Ultima Thule borde polisanmäla. Är det rimligt att en tvproducent inte klarar av att varken försvara eller förklara vad som påstås i programmen? Om nu Nina Glans är så erbarmligt illa insatt i vitmakt musik och vad rasism betyder, är det då rimligt att hon ska få producera ett sånt här program? Och sen komma med sitt enfaldiga "...det får andra bedöma" när hon får frågan om vad som var rasistiskt i låttexterna.Efter 90 dagar så lyckas man spela in något som kan ses som rasistiskt men som ändå inte kan ses som typiskt för den interna jargongen inom Sd.Finns det inga som helst krav på någon kvalitetsnivå?

Skämtet om somaliern med sesamfrön på huvudet. Poängen i det hela är det makabra att yttra sig respektlöst om svältsituationen som uppstår i delar av Afrika ibland och inte att yttra sig nedsättande om afrikaner/somalier. Tror man det så har man inte fattat historien, kalibers reporter litar på att de flesta ska vara tillräckligt korkade för att tro att det är något rasistiskt. Det hade varit det om man bytte ut ordet somalier mot ordet ”neger” möjligen. Det är skillnad på norgehistorier som direkt syftar på norrmän som etnisk grupp, eller blondinskämt som till viss del kan ses som sexistiska mot kvinnor i allmänhet (vissa av historierna alltså).

itsweden sa...

Med tanke på hur erbarmligt dålig klass det är på kaliber så tror jag att jag kommer att hoppa över tredje avsnittet helt. Nina Glans, som är någon sorts producent av programmet, förklarar rasism med att "...när man vill bevara Sverige svenskt" (syftande på svensk kultur och svenskt synsätt). När hon kallar Ultima Thules trallvänliga nationalromantik för vit- makt-musik så vet man vad det är för typ av människa. En sån där som anser att glassnamn är rasistiska och att det är kränkande för muslimer med adventsstakar med mera. Något att tänka på för de som tar kaliber på allvar.

Normalt sett borde jag väl tycka att det är kul när Nina Glans och kaliber sågas jäms med fotknölarna av Björn Söder och Jimmie Åkesson, men när Nina Glans inte kan prestera ett enda vettigt argument så känns det bara pinsamt och obekvämt att se den efterföljande debatten.

Jimmie Åkesson visar en storhet när han ber om ursäkt för snapsvisan om palme. Nina Glans visar prov på det totalt motsatta när Jimmie Åkesson frågar efter en ursäkt från kaliber för vissa inspelningar. "Små" människor ber oftast inte om ursäkt. Att be om ursäkt är mer ett karaktärsdrag hos starka människor.

Tredje programmet ska handla om våld mot Sd vilket borde vara intressant för alla Sd'are, men eftersom det är ett beställningsjobb från staten så kanske det kommer att handla om att bevisa att det inte finns någon hotbild. I vilket fall, en lögnare blir aldrig intressant och det gäller även kaliber så tredje avsnittet hoppar jag nog över.

Markus Wiechel sa...

Ja det är kul att se hur kaliber blir totalt överkörda i debatt.