onsdag 15 april 2009

Hedersförtryck i Sverige

Hedersförtryck och hedersrelaterat våld i Sverige har ökat kraftigt i takt med den stora invandringen till landet. I Stockholm kontrolleras över tio procent av alla 15 år gamla flickor av sina föräldrar. Detta har man kommit fram till efter att ha påbörjat en kartläggning över hedersförtryck i staden.

Läs om detta på Dagens Nyheter eller se ett klipp om detta på youtube.

5 kommentarer:

Milla sa...

Kanske dags att berörd personal inom skola/omsorg mfa får gedigen utbildning så att man kan hantera detta på rätt sätt. En problematik som finns med detta är ju att lära sig att ske skillnad på vanlig uppfostran (där alla föräldrar måste sätta gränser för sina barn)och hedersförtryck. En mycket viktig fråga detta på olika nivåer.

Markus Wiechel sa...

Jag håller verkligen med!! De borde få en utbildning om detta då problemet bara blir värre och värre för varje år.

Friskytten sa...

Hedersförtryck är vidrigt och måste bekämpas både med lagar, opinionsbildning och information.

MEN hedersförtrycket för inte bli ett sätt att legitimera ett annat förtryck, nämligen det mot invandrare i allmänhet. Att hedersförtryck finns i många invandrarmiljöer gör inte att alla invandrare är skyldiga. Lika lite som alla svenskar är skyldiga till de vidrigheter som etniska svenskar begår.

friskytten.blogg.se

Markus Wiechel sa...

Självklart skall det inte finnas något förtryck mot invandrare heller. Dock får man se till att kunna hantera problemen väl innan man skapar nya problem. Jag antar att du tycker likadant? I sådana fall tycker du som jag och övriga Sverigedemokrater

itsweden sa...

Friskytten:
"Hedersförtryck är vidrigt och måste bekämpas både med lagar, opinionsbildning och information."

Jag ska försöka förklara felet med det förenklade tankesättet. Först, aneldningen till att människor från mellanöstern ägnar sig åt hedersvåld är för att dom anser att det är riktigt. Anledningen till att svenskar inte gör det beror inte främst på lagstiftningen utan på att vi (svenskar) tycker att det är fel. Det blir väldigt fel om man har en lagstiftning som inte medborgarna i ett land kan åtminstone förlika sig med och acceptera. Om man är beredd att döda sitt eget barn (dotter i de flesta fall) så har man ganska starka känslor i kroppen och om det bor många människor i landet som endast begränsar sitt beteende efter lagarna så kommer vi att få ett land med väldigt många lagbrytare vartefter som folk anser att lagarna är meningslösa. Hoppas att det där räcker för att du ska inse att lagstiftning inte är en hållbar lösning.

"MEN hedersförtrycket för inte bli ett sätt att legitimera ett annat förtryck, nämligen det mot invandrare i allmänhet."

Det blir inget sådant heller. Martin Svensson har skrivit en bok om hedersvåld, kolla följande artikel-
klick!Hanskriver så här-
Nu är Martin Svensson tillbaka med sin andra bok – en historia om hedersvåld.

– Fortfarande finns det folk som påstår att hederskulturen inte existerar och det är otroligt provocerande.
Problemet är knappast sverigedemokrater, det är liksom inte dom som förnekar hedersvåldet. Det är inte heller sverigedemokrater som buntar ihop alla invandrare i en och samma grupp och förnekar kulturskillnader och andra skillnader. Problemet är självgoda och självutnämnda "antirasister" som vill mörka och förneka varenda problem som uppstår med massinvandringen. Att tala om integrationsproblem utan att precisera vad man menar är bara ett annat sätt att sopa problemen under mattan.