tisdag 7 april 2009

Intressanta jämförelser


Kalibers infiltration verkar i de flesta svenskars ögon vara något positivt. Det verkar som om de anser att det är rätt av statlig media att spionera på onyktra ungdomar i ett politiskt parti för att kunna få fram någonting som stärker deras illvilliga försök att smutskasta Sverigedemokraterna. När de av flera timmars inspelning har fått fram några få minuters oacceptabla kommentarer kan man undra varför statlig media lägger så mycket resurser på att spionera på unga medlemmar av ett politiskt ungdomsförbund. Odemokratiskt? Ja.

Om man drar paralleller med vad som hände under det kända "valstugereportaget" (som faktiskt ägde rum i offentliga valstugor) innan valet år 2002, är Kalibers infiltration endast en skugga av alltihop. Av de 17 moderata företrädarna som tillfrågades under valstugereportaget ansågs samtliga ha främlingsfientliga åsikter. Inte bara var de då offentliga, vuxna politiker, de var även helt nyktra. Denna debatt verkar ligga på is, undrar varför.

Som jag sagt tidigare står jag inte bakom rasistiska uttalanden. Dock är Kaliber extremt vinklat och vad som är sant vet vi inte.

3 kommentarer:

Milla sa...

Jag är inte så säker på att dom anser det.
Jag rör mig i en stor krets av människor som i princip består av människor som tillhör andra partier än SD.
Och, än har jag inte hört en enda som tycker att det Kaliber gjort är Okej..

Inte heller har jag fått mer än en kommentar som visar på att Kaliber lyckades med sin sk undersökande journalistik på det sätt dom ville.

Snarare tvärsom, folk blir förbannade för att man inte ska få dra ett skämt ect utan att nu för tiden bli stämplad som rasist.

Anonym sa...

Här är debatten i tisdagens "Debatt" med Björn Söder och Jimmie Åkesson:

http://www.youtube.com/watch?v=CwiPVM_-jas
http://www.youtube.com/watch?v=LXGPI-pg9qo
http://www.youtube.com/watch?v=uixDn6ghgtc

Sprid vidare!

itsweden sa...

Marwie:
"Som jag sagt tidigare står jag inte bakom främlingsfientliga eller rasistiska uttalanden. Dock är Kaliber extremt vinklat och vad som är sant vet vi inte."

Stryk det där modeordet främlingsfientlig, det räcker med ordet rasism. Främlingsfientlig förklaras som att man anser att främmande kulturer kan vara ett hot mot samhället. Det är alltså främlingsfientligt när riksdagen förbjöd barnäktenskap. Orsaken till att det dröjde in på 2000-talet att ett förbud kom beror på problemet som uppstår när främmande synsätt måste motarbetas med svensk lagstiftning.

Motsatsen till främlingsfientlig är att man accepterar och uppmuntrar främmande synsätt. Inte att man accepterar valda delar av främmande kulturer för då använder man svensk kultur som måttstock. (kultur är lika med synsätt här)